Brabants Besten: Een Decennium van Samenwerking

09-02-2024

Het netwerk van Brabants Besten vierde haar 10-jarig bestaan met een feestelijk benoemingsbijeenkomst, met de aanwezigheid van gedeputeerde Martijn Gruijthuijsen.

De gedeputeerde benadrukte niet alleen de waarde van dit netwerk, maar ook de belangrijke rol van ondernemerschap en innovatie in de provincie Noord-Brabant. 

Terugblik 2023 

Tijdens de bijeenkomst keken we niet alleen vooruit, maar bespraken we ook de hoogtepunten van het Brabant Besten Netwerk van afgelopen jaar. We blikten terug op inspirerende interviews met Brabants Besten en interessante onbijtsessies bij de ondernemers. 

Voorstel ronde nieuwe Brabants Besten 

De benoeming van de nieuwe Brabants Besten, vormde een feestelijk moment van erkenning en inspiratie voor alle aanwezigen. Ook bood dit de nieuwe ondernemers de ruimte om zich voor te stellen aan het bestaande netwerk: 

Hannes de Jong 

Hannes de Jong, eigenaar van Heskon, biedt kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door hen kleine taken te laten uitvoeren, zoals het reviseren van accu's. Met steun van de gemeente Tilburg kon hij zijn onderneming opzetten, waarbij een derde van het personeel een diverse achtergrond heeft. Het bedrijf streeft naar effici├źntie en flexibiliteit, en wordt geprezen voor de soepele samenwerking met de gemeente. 

Foto gedeputeerden Martijn van Gruijthuijsen en ondernemer Hannes de Jong
Foto gedeputeerden Martijn van Gruijthuijsen en ondernemer Hannes de Jong

Kornee van Terheijden 

Kornee van Terheijden, eigenaar van een rioolservicebedrijf, heeft samen met de gemeente een opleidingsinstituut (Torio) opgericht om eigen personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden. Zijn motivatie om dit instituut op te richten komt voort uit zijn sterke wens om anderen te helpen, terwijl hij tegelijkertijd de branche in Nederland wil promoten. Hij streeft ernaar zijn bevlogenheid over te brengen op zijn werknemers. 

Foto gedeputeerden Martijn van Gruijthuijsen en ondernemer Kornee van Terheijden
Foto gedeputeerden Martijn van Gruijthuijsen en ondernemer Kornee van Terheijden

Gijs van Doorn 

Gijs van Doorn, oprichter van een aannemersbedrijf en aangesloten bij de BanGroep. De Ban Groep richt zich op het realiseren van projecten, niet alleen het bedenken ervan. Binnen de BanGroep Groep valt de benoemde onderneming, JAN Facilities.  Jan Facilities is een facilitair bedrijf dat oorspronkelijk intern schoonmaakwerkzaamheden uitvoerde en nu de volledige keten omvat, inclusief klanten, met de missie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkgelegenheid te bieden. Dit bedrijf werkt samen met diverse organisaties, waaronder de gemeente Eindhoven. 

Foto gedeputeerden Martijn van Gruijthuijsen en ondernemer Gijs van Doorn
Foto gedeputeerden Martijn van Gruijthuijsen en ondernemer Gijs van Doorn

Mart van der Zanden 

Mart van der Zanden heeft een bouwbedrijf dat al 77 jaar actief is, dat hij heeft overgenomen van zijn vader, samen met zijn broer. Het bedrijf is een voorloper op duurzaamheid en richt zich op het streven naar emissieloos werken, door over te schakelen op elektrische machines. De toenemende interesse in emissieloos werken in de afgelopen maanden is een teken van hun leiderschap op het gebied van duurzaamheid, hoewel regelgeving en budgetten hen soms tegenhouden. 

Foto gedeputeerden Martijn van Gruijthuijsen en ondernemer Gijs van Doorn
Foto gedeputeerden Martijn van Gruijthuijsen en ondernemer Mart van der Zanden

Marcel Winkelman 

Marcel Winkelman, CEO van Pondres, leidt een bedrijf dat software bouwt voor bedrijfscommunicatie. Lokale betrokkenheid is van groot belang voor hen, met een talentmanager die het personeel begeleidt. Binnen het bedrijf werken mensen samen met de gemeente Tilburg om personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Het ontwikkelperspectief en de ambities van de werknemers staan hoog in het vaandel bij Pondres. 

Foto gedeputeerden Martijn van Gruijthuijsen en ondernemer Marcel Winkelman
Foto gedeputeerden Martijn van Gruijthuijsen en ondernemer Marcel Winkelman

Brainstormsessie 

Een korte brainstormsessie volgde, gericht op het verzamelen van input voor het komende jaar. Ondernemers deelden hun visies over actuele economische thema's en hoe deze ge├»ntegreerd konden worden binnen het Brabants Besten Netwerk. Deze interactieve sessie belichaamde de kernwaarden van het netwerk: samenwerking, innovatie en vooruitgang. 

De Kracht van Netwerken 

Na de korte brainstormsessie bood de afsluitende borrel een informele gelegenheid om de banden tussen de deelnemers verder te versterken. Het was een moment van verbinding en het leggen van nieuwe waardevolle connecties, wat de basis vormt voor toekomstige samenwerkingen en successen. 

Een sterke start voor de Toekomst! 

De benoemingsbijeenkomst van de Brabants Besten markeerde niet alleen een decennium van samenwerking en innovatie, maar ook een veelbelovende start voor het komend jaar. Met inspiratie, inzichten en vernieuwde connecties keken de ondernemers uit naar de vele successen en vruchtbare samenwerkingen die uit deze bijeenkomst zouden voortvloeien. 

 

 

 

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen