‘Denk eens aan job sharing voor meer genderbalans’

20-12-2023

De betekenis zit al in de naam besloten: bij job sharing delen twee medewerkers een baan. SER Topvrouwen gaat erover in gesprek met Joanny Lijbers, Head of HR Benelux & HR Lead Nutrition Europe en lid van het leadership team Nederland van levensmiddelenconcern Unilever.

Dit is een publicatie van SER.

Eigenlijk zou haar eigen baan zich ook best lenen voor een job share, concludeert Joanny Lijbers met een lach als ze uitlegt wat haar verantwoordelijkheden zijn bij Unilever. Ze heeft flink wat op haar bord liggen. Als Head of HR Benelux – ze is eindverantwoordelijk voor HR Nederland – houdt Lijbers zich binnen ons land en binnen België en Duitsland bezig met het operationele gedeelte van HR. Van cao’s en talentontwikkeling tot pensioenen. Daarnaast heeft ze als HR Lead Nutrition Europe bij deze businessunit een meer strategische functie én houdt ze zich bezig met digitale transformatie binnen het concern. 


Ze geniet van haar verschillende rollen: “Ik heb een enorme passie voor mensen en vind het heerlijk talent het beste uit zichzelf te laten halen. Vroeger had ik een marketingrol, dus ik weet hoe het is om een team te managen, welke doelstellingen er behaald moeten worden en hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Dus ook op dat stukje kan ik veel betekenen. Het is mooi om nu vanuit een ander perspectief waarde toe te voegen.” 

Lees verder

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen