MVO Prestatieladder maakt grote stappen met versie 4.0

20-12-2023

In versie 4.0 van de certificatienorm worden maatschappelijke en milieukwesties geïntegreerd in een MVO-managementsysteem.

Dit is een publicatie van Duurzaamondernemen.nl  

Nieuwe wetgeving, zoals de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), verplicht organisaties tot volledige transparantie over hun milieu- en maatschappelijke impact, en om daarover te rapporteren volgens de European Sustainability Reporting Standards (ESRS). MVO Prestatieladder versie 4.0 integreert deze eisen, waardoor ondernemers met een MVO Prestatieladder-certificering eenvoudiger kunnen voldoen aan deze wet- en regelgeving.

Wisselwerking tussen overheden en ondernemers

Ondernemers en overheden worden steeds meer aangemoedigd om gezamenlijk bij te dragen aan duurzaamheid binnen inkoop en aanbestedingen. In de geheel vernieuwde MVO Prestatieladder versie 4.0 zijn de principes van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) geïntegreerd. Hierdoor wordt niet alleen de impact op het milieu en de maatschappij bewust meegenomen in het inkoopbeleid, maar worden ondernemers tevens verplicht om strategisch na te denken over hoe zij hun klanten of opdrachtgevers effectiever kunnen ondersteunen bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Lees verder 

Afbeeldingen

Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen
              

brabants besten

interviews

in het nieuws

agenda

podcasts & webinars

publicaties

Betrokken werkgeverschap voor de toekomst
              

inclusiviteit

sociale innovatie

leven lang ontwikkelen

economie van morgen

Neem contact op
en volg ons online 

              

blieftink@brabant.nl

inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de Twitter (X) pagina van Innovatief werkgeverschap  Ga naar de LinkedIn pagina van Innovatief werkgeverschap

              

 
Cookie-instellingen